Clayface – Wikipedia

Clayface is een naam gebruikt door verschillende superschurken uit de Batman -strips van DC Comics. De meeste avant-garde hen waren vormveranderaars met lichamen vanguard modder. Behalve in strips komt Clayface ook voor in andere Batman-media, zoals de animatieseries. Clayface vertoont gelijkenissen met de Sandman van Marvel Comics .

Basil Karlo [bewerken |brontekst bewerken ]

De originele Clayface, Basil Karlo, verscheen voor heated eerst in Detective Comics # 40. Hij was een B-film acteur die doordraaide toen hij hoorde digital audiotape een remake zou worden gemaakt avant-garde klassieke horrorfilm waarin hij meedeed. Hij haalde heated kostuum van heated monster uit deze movie bitty tevoorschijn, en begon de castleden van de remake uit tellurium moorden. Batman stopte hem uiteindelijk. Veel subsequently dook Karlo bitty op in een gevangenisziekenhuis. Karlo nam de identiteit van Clayface wee aan en richtte de Mudpack op, een team vanguard alle vier Clayfaces.

Tijdens de “ No Man ’ sulfur Land ” verhaallijn nam Basil Karlo Poison Ivy gevangen. Ze werd bevrijd door Batman en bevocht persoonlijk Karlo, die hierbij om leek ti komen. Toch dook hij wee opnieuw op als lid van de Secret Society of Super Villains. Tot op heden is hij peg niet definitief verslagen .

Matt Hagen [bewerken |brontekst bewerken ]

De tweede Clayface, Matt Hagen, werd geïntroduceerd nadat Batman de originele Clayface voor heated eerst had verslagen. Deze Clayface was een schattenjager die een mysterieuze radioactieve poel vanguard protoplasma vond in een grotto. Dit protoplasma veranderde hem in een kleiachtige vorm, die hij kon veranderen in vrijwel alles. Dit was slechts een tijdelijk effect, waardoor hij om zijn krachten tellurium behouden regelmatig de poel moest opzoeken. Hagen was gedurende 20 jaar Clayface. Hij kwam om heated leven in heated 12-delige verhaal Crisis on Infinite Earths. In delaware “ Mud Pack ” verhaallijn zochten de andere Clayfaces Hagens restanten op, en maakten hem ondanks dat hij dood was toch tot hat .

Preston Payne [bewerken |brontekst bewerken ]

De derde Clayface, Preston Payne, was een wetenschapper die leed aan hyperpituitarisme. Hij werkte voor S.T.A.R. Labs om een genezing ti vinden. Hij kreeg een monster van Matt Hagens bloed in handen, en isoleerde heated enzym digital audiotape Hagen zijn krachten gaf. Dit enzym injecteerde hij bij zichzelf, waardoor hij zelf Clayface werd. Al snel traden erbium bijwerkingen op en begon Preston ti smelten. Dit effect ging over op iedereen die hij aanraakte. Om zichzelf te redden maakte hij een exopak. Desondanks kon hij alleen overleven als hij zijn smeltproces overbracht op anderen. Dit dreef Preston total waanzin. Preston werd uiteindelijk opgesloten in een gesticht. Hij kreeg een medicijn tegen de pijn die heated smeltproces bij hem veroorzaakt. Na de Mudpack verhaallijn, kreeg Preston samen met Sondra Fuller een zoon genaamd Cassius.

Sondra Fuller [bewerken |brontekst bewerken ]

De vierde Clayface, Sondra Fuller, was een terrorist die technologie gebruikte om Clayface ti worden. Ze stond ook bekend als Lady Clay. Ze is lid avant-garde de Strike Force Kobra. Haar krachten zijn gelijk aan fail avant-garde Matt Hagen, maar ze zijn in tegenstelling tot die van hem permanent. Tijdens de Mudpack verhaallijn werd ze verliefd op Preston, en kreeg met hem een kind genaamd Cassius .

Cassius “ Clay ” Payne [bewerken |brontekst bewerken ]

Cassius is delaware zoon van Preston Payne en Sondra Fuller. Hij werd aluminum op jonge leeftijd van zijn ouders gescheiden en in een overheidslaboratorium gestopt. Zijn krachten zijn onbekend. Wel is bekend digital audiotape als een deel avant-garde zijn lichaam van hem gescheiden wordt, digital audiotape lichaamsdeel een eigen wil ontwikkelt .
De zesde Clayface, ook bekend als Claything, werd gemaakt uit een huidmonster avant-garde Cassius Payne digital audiotape zich vasthechtte aan de wetenschapper Dr. Malley. Hij kan dingen smelten door erbium enkel naar tellurium kijken. Claything werd uiteindelijk vernietigd.

Mud Pack [bewerken |brontekst bewerken ]

Mud Pack was een team bestaande uit Preston Payne, Basil Karlo, Sondra Fuller en de restanten van Matt Hagen. Dit team probeerde eveneens Batman ti verslaan. Karlo kopieerde de krachten van de anderen en gaf die aan zichzelf om zo “ ultimate Clayface ” tellurium worden .

Andere media [bewerken |brontekst bewerken ]

  • Clayface deed mee in de animatieserie The New Adventures of Batman. De Clayface in deze serie was de Matt Hagen-versie.
  • In Batman: The Animated Series draaiden enkele afleveringen om een meer tragisch Clayface-personage. Deze Clayface vertoonde kenmerken van meerdere Clayfaces uit de strips. Zijn naam was Matt Hagen, maar hij was voorheen een acteur (zoals Karlo). Na een auto-ongeluk dat zijn gezicht misvormde gebruikte Hagen een zalf van Roland Daggett waarmee hij zijn gezicht vervormen kon. Bij een poging om meer te stelen van Daggett laten diens handlangers hem het goedje drinken, waardoor hij muteert. Deze Clayface dook ook op in de gerelateerde series The New Batman Adventures en Justice League.
  • In de animatieserie The Batman kwamen twee Clayfaces voor. De eerste was Ethan Bennett, een voormalig rechercheur uit Gotham City en Bruce Waynes beste vriend. Hij werd door een uitvinding van de Joker per ongeluk in Clayface veranderd en wordt verscheurd door wraakzucht enerzijds en zijn oude vriendschappen anderzijds. De tweede was Basil Karlo, die Bennetts krachten kopieerde om misdadiger te worden.
  • Clayface kwam voor in een aflevering van de televisieserie Birds of Prey.
  • Clayface is een van de hoofdpersonages in de 2019 TV-show Harley Quin
  • Clayface verschijnt in LEGO-vorm in The Lego Batman Movie als hulpmiddel van de Joker. Clayface’s stem werd voor de film ingesproken door Kate Micucci. De Nederlandse stem werd gedaan door Tara Hetharia.
  • Clayface komt voor in het computerspel Batman: Arkham Asylum. Hij doet zich voor als andere personages om andere gevangenen vrij te krijgen. De stem van Clayface voor de Arkham spellen werd ingesproken door Rick D. Wasserman.
  • Clayface komt ook voor in het computerspel Batman: Arkham City. Hier werkt hij samen met de Joker en vermomd zich als hem, om zo Batman in de val te lokken. Zijn identiteit hier is Basil Karlo. Hier wordt hij verslagen door de Batman, waarnaar in het vervolgspel blijkt dat Clayface niet meer in staat is zich te vermomen als andere voorwerpen of personen.
Bronnen, noten en/of referenties

  • Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel aldaar.

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

The Tragic Love Story of The Black Widow and Winter Soilder

The Tragic Love Story of The Black Widow and Winter Soilder and if it fits …

Leave a Reply

Your email address will not be published.