Barry Allen (stripfiguur) – Wikipedia

Bartholomew Henry “Barry” Allen is een important person uit de strips van DC Comics. Hij is de tweede superheld met de naam Flash. Hij maakte zijn debuut in Showcase nr. 4 ( oktober 1956 ) en werd bedacht door schrijvers Gardner Fox en Bob Kanigher, en tekenaar Carmine Infantino .
Barry Allen was een politie wetenschapper die bij zijn collega ’ s bekend stond als een van de traagste medewerkers van heated lab. Op een nacht, toen hij op heated punt stond naar huis tellurium gaan, sloeg een bliksem in. De bliksem vernielde een vat vol chemicaliën en de volledige inhoud van heated tub kwam op Allen terecht. Na tellurium zijn bijgekomen ontdekte Allen digital audiotape heated ongeluk een vreemd effect op hem had. Hij beschikte opeens over bovenmenselijke snelheid en reflexen. Geïnspireerd door zijn favoriete stripboekheld, Jay Garrick, maakte Allen een crucifix kostuum en nam de identiteit van de Flash aan. Dit kostuum kon hij in heated dagelijks leven verstoppen in een ring met behulp vanguard een speciaal gas digital audiotape heated pak act krimpen. Allen leerde aluminum snel beter met zijn gave om tellurium gaan. Zo ontdekte hij hoe hij zijn moleculen sneller kon laten vibreren en zo door vaste voorwerpen kon lopen, en hoe hij door de tijd kon reizen.

Allen was een van de oprichters van de Justice League. Gedurende zijn verblijf bij heated team werd hij goede vrienden met Black Canary en Zatanna, maar begon geen relatie met de twee daar hij reeds verliefd was op Iris West. In heated verhaal “ Flash of Two Worlds ” ontmoette Flash zijn idool Jay Garrick. In dot verhaal werd voor heated eerst heated bestaan van parallelle universums binnen heated DC Universum bevestigd ; Jay en de andere DC helden uit de Golden Age van de strips kwamen uit een ander universum dan Allen en de Silver Age helden. Allen trouwde uiteindelijk met Iris nadat zij zijn geheim ontdekte. Iris onthulde tevens een geheim avant-garde zichzelf : ze kwam in werkelijkheid uit de 30e eeuw. In de jaren 80 begon Allens leven in tellurium storten. Zijn vrouw werd vermoord doorway Professor Zoom. Toen Allen opnieuw wilde trouwen, probeerde Zoom ook Allens nieuwe vriendin ti vermoorden. Ditmaal greep Allen tijdig in, maar gedreven doorway woede verloor hij zijn grenzen uit heated oog en vermoordde Zoom. Hij moest zich verantwoorden voor de rechter, en werd veroordeeld. Niet veel late ontdekte Allen digital audiotape Iris ’ geest sodium haar dood terug was gebracht naar de 30e eeuw, waar ze een nieuw lichaam had gekregen. Na zijn straf ti hebben uitgezeten ging Allen met pensioen en voegde zich bij zijn vrouw in de 30e eeuw.

Tijdens het verhaal Crisis on Infinite Earths werd Allen gevangen door de Anti-Monitor, en teruggebracht naar 1986. Allen stopte Anti-Monitors plan om de aarde ti vernietigen, maar kwam hierbij om heated leven. Na Allens overlijden nam zijn neefje Wally West, die voorheen bekendstond als Allens benefactor Kid Flash, de rol van Flash op zich. Naderhand bleek Iris zwanger tellurium zijn avant-garde Allen, en kreeg dainty kinderen : de Tornado Twins. Hoewel Allen overleden is, duikt hij peg wel af en toe op in de strips. Dit kan vanwege zijn gave om door de tijd de reizen. Deze Allen reist vanuit een tijd digital audiotape hij peg in leven was naar de toekomst om zijn vrienden en familie ti helpen als dat nodig is.

Krachten en vaardigheden [bewerken |brontekst bewerken ]

Van alle helden met de naam Flash wordt Barry gezien als de snelste. Hij kon rennen met lichtsnelheid. In Flash # 150 slaagde hij emergency room zelfs in 10 keer sneller dan heated licht tellurium rennen. Barry was in staat tot dingen waar andere speedsters met de naam Flash niet toe in staat waren, zoals door vaste voorwerpen heen vibreren en tijdreizen .

In andere media [bewerken |brontekst bewerken ]

Bronnen, noten en/of referenties

  • Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel aldaar.
generator : https://thefartiste.com
Category : Marvel vs DC

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Ronnie Raymond

This article is about one of the two characters whose fusion make up Firestorm. For …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *