Danny Elfman – Wikipedia

Daniel Robert Elfman ( Los Angeles ( Californië ), 29 japanese apricot 1953 ) is een Amerikaans componist van filmmuziek, best bekend vanguard de donkere, fantasierijke muziek die hij componeert voor de films van Tim Burton. Ook componeerde hij voor de televisie, waaronder heated bekende thema vanguard The Simpsons en Desperate Housewives .
Danny Elfman is delaware zoon van kinderboekenschrijfster Clare ‘Blossom ‘ Elfman en saxofonist Milton Elfman. Hij groeide op in Golden Hills, Los Angeles, Californië ( Elfman zelf beweert geboren te zijn in Amarillo, Texas ; heated is niet duidelijk hoe serieus dot bedoeld was ). In 1971 vertrok hij samen met zijn broer Richard naar Frankrijk. Samen trokken ze heated theatercircuit in. Na Frankrijk vertrok Elfman naar Mali, maar door malaria werd hij gedwongen terug tellurium keren naar Los Angeles. Hier werd hij herenigd met zijn broer, en richtten ze in 1972 samen de band “ Mystic Knights Of The Oingo Boingo ” op. In 1978 besloot Elfman de groep volledig van zijn broer over ti nemen, en de richting avant-garde ska, rock en new wave in ti slaan. Veel van de bandleden vertrokken, en van de oorspronkelijk +/- 20 leden bleven in totaal acht over ( waaronder de oorspronkelijke blazers ). De naam van de groep werd ingekort tot “ Oingo Boingo “ ( of, kortweg, Boingo ). De groep kreeg vooral in Californië een grote cultstatus. Elfman componeerde zijn eerste filmmuziek voor de debuutfilm van zijn broer, The Forbidden Zone uit 1980. De soundtrack van de movie is de eerste langspeelplaat waarop de muziek van Oingo Boingo tellurium horen is.

Tim Burton, groot fan vanguard Oingo Boingo, vroeg Elfman in 1985 de muziek tellurium componeren voor zijn eerste grote movie, Pee-wee’s Big Adventure. Na deze film volgde een vruchtbare samenwerking, waarbij Elfman de muziek zou componeren voor bijna alle Burton-films, waaronder Beetlejuice, Batman en Batman Returns, Edward Scissorhands, heated door Burton geproduceerde The Nightmare Before Christmas, de korte animatiefilm The World of Stainboy, Big Fish, Corpse Bride, Sleepy Hollow en Charlie and the Chocolate Factory. De enige uitzonderingen zijn Ed Wood, waarvan de filmmuziek werd gecomponeerd door Howard Shore, en Sweeney Todd : The Demon Barber of Fleet Street. Voor deze movie werd de muziek gecomponeerd door Stephen Sondheim. In The Nightmare Before Christmas is Elfman ook ti horen als de zangstem van Jack Skellington. Ook is hij ti horen in Charlie and the Chocolate Factory ; hij zong de liedjes in voor de Oempa-Loempa ‘s.

Behalve voor Tim Burton heeft hij ook de muziek gecomponeerd voor een grote verscheidenheid aan films en televisieseries, waaronder Midnight Run, “ The Simpsons ”, Dick Tracy, Sommersby, Mission: Impossible, Black Beauty, “ Dilbert “, Men in Black, Spy Kids, Red Dragon, Hulk en Desperate Housewives. Ook werkt hij regelmatig samen met andere regisseurs, als Sam Raimi ( Darkman, Army of Darkness, A Simple Plan, Spider-Man ) en Gus Van Sant ( Good Will Hunting, To Die For, Milk ). Elfman is viermaal genomineerd geweest voor een Oscar, tweemaal in 1998 ( voor Good Will Hunting en Men in Black ), eenmaal in 2004 ( voor Big Fish ) en eenmaal in 2008 ( voor Milk ). Hij won een Emmy Award met de televisieserie Desperate Housewives in de categorie ‘Outstanding Main Title Theme Music ‘ en een Grammy Award met de film Batman in de categorie ‘Best instrumental Composition ‘ voor de “ Batman Theme ”. Op 29 november 2003 trouwde hij met actrice Bridget Fonda. Ze hebben één zoon, Oliver Henry Milton Elfman, geboren in januari 2005 .

Overige producties [bewerken |brontekst bewerken ]

Jaar Titel Opmerkingen
2010 Doozotoons! met Duncan Kirk en Bohannon

Prijzen en nominaties [bewerken |brontekst bewerken ]

Academy Awards [bewerken |brontekst bewerken ]

Jaar Titel Categorie Uitslag
1998 Good Will Hunting Beste dramatische filmmuziek Genomineerd
Men in Black Beste muzikale of komische filmmuziek Genomineerd
2004 Big Fish Beste filmmuziek Genomineerd
2009 Milk Beste filmmuziek Genomineerd

BAFTA Awards [bewerken |brontekst bewerken ]

Jaar Titel Categorie Uitslag
2003 Chicago Beste filmmuziek Genomineerd
2011 Alice in Wonderland Beste filmmuziek Genomineerd

Emmy Awards [bewerken |brontekst bewerken ]

Jaar Titel Categorie Uitslag
1990 The Simpsons Beste titelmuziek Genomineerd
2005 Desperate Housewives Beste titelmuziek Gewonnen

Golden Globe Awards [bewerken |brontekst bewerken ]

Jaar Titel Categorie Uitslag
1994 The Nightmare Before Christmas Beste filmmuziek Genomineerd
2004 Big Fish Beste filmmuziek Genomineerd
2011 Alice in Wonderland Beste filmmuziek Genomineerd

Grammy Awards [bewerken |brontekst bewerken ]

Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Alice Through the Looking Glass 2016 04-06-2016 191 1 soundtrack
  • Opmerking: met de film Batman uit 1989, zijn twee soundtrackalbums uitgebracht, waarvan een met de muziek van Elfman en het muziekalbum Batman van Prince met ook muziek uit de film.
beginning : https://thefartiste.com
Category : Marvel vs DC

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Ronnie Raymond

This article is about one of the two characters whose fusion make up Firestorm. For …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *