Plastic Man (superheld) – Wikipedia

Plastic Man ( Patrick “Eel” O’Brian ) is een fictieve superheld. Aanvankelijk kwam hij voor in strips gepubliceerd door Quality Comics, en tegenwoordig door DC Comics. Hij werd bedacht doorway Jack Cole .
Plastic Man was oorspronkelijk een inbreker Patrick “ Eel ” O’Brian. Hij had op zijn 10e zijn ouders verloren en was gedwongen op straat tellurium leven. Als volwassene werd hij hat avant-garde een inbrekersbende. Toen de groep op een nacht werd betrapt doorway een nachtwaker, werd Eelin zijn schouder geschoten en blootgesteld aan een grote hoeveelheid onbekend zuur. Zijn mede bendeleden gaven niets om hem en lieten hem achter. Eel wist aan de politie ti ontkomen, en werd late gevonden doorway een monnik. De monnik hielp hem er bitty boven op omdat hij voelde digital audiotape Eel niet genuine slecht was. Dit maakte digital audiotape Eel besloot afstand ti doen vanguard zijn criminele leven. Tijdens zijn verblijf in heated klooster ontdekte Eel digital audiotape heated zuur zijn bloedbaan had betreden, en een vreemde fysieke verandering veroorzaakte. Zijn lichaam was nu net arctic. Hij besloot deze nieuwe gaven te gebruiken om zijn oude wandaden fail ti maken, en werd Plastic Man. Wel deed Eel alsof hij nog steeds een inbreker was, zodat hij connecties behield met de criminele onderwereld en zo cruciale informatie kon krijgen. Plastic Man werd uiteindelijk een agent voor de FBI.

Na heated verhaal Crisis on Infinite Earths werd Plastic Man ’ s geschiedenis aangepast. De monnik en zijn goede bedoelingen werden uit Plastic Man ’ s oorsprong geschreven. In plaats daarvan onderging Eel zijn transformatie op straat na te zijn blootgesteld aan chemicaliën. Aanvankelijk was hij zich niet bewust vanguard zijn transformatie, tot hij besefte digital audiotape hij heated “ monster ” was waar iedereen over sprak. Hij kon aan heated leger ontkomen, maar zijn nieuwe toestand maakte hem enorm suïcidaal. Zijn poging om zelfmoord tellurium plegen werd onderbroken door Woozy Winks, een voormalige psychiatrische patiënt. De twee werkten samen om Eel ’ s krachten optimaal ti leren beheersen. Aanvankelijk wist Eel niet go wat hij met zijn krachten moest doen, daar hij niet kon beslissen wat meer geld opbracht : misdaden plegen of misdaad bestrijden. Hij maakte zijn keuze uiteindelijk door met een muntje tellurium tossen. Als Plastic Man kreeg Eel lidmaatschap aangeboden voor de Justice League. Dit bleek een waardevolle zet daar hij als enige martian Manhunter aankon toen die was veranderd in de slechte “ Fernus ”. Hoewel hij aanvankelijk een held was geworden voor heated geld, ontwikkelde hij late dezelfde morele code als veel helden.

Krachten en vaardigheden [bewerken |brontekst bewerken ]

Plastic Man ’ second lichaam is een soort organisch rubberize geworden door een ongeluk met een onbekend industrieel zuur.

Hij kan zijn lichaam zeer five uitrekken en zich omvormen tot vrijwel elke gewenste vorm. Hij kan zo dun worden digital audiotape hij onder de kieren van een deur door kan glijden, met zijn vinger een time slot openen, zich voordoen als doorsnee voorwerpen en zich vermommen door zijn gezicht ti vervormen. Het is niet bekend waar zijn grenzen liggen. Zijn enige beperking is kleur. Hij kan zijn huidskleur niet veranderen, behalve met zeer intense concentratie, wat hem bij heated vermommen soms hindert. In tegenstelling toddler andere elastische helden, zoals Mr. Fantastic of Elongated Man, heeft Plastic Man ’ s lichaam geen vaste vorm. Zijn menselijke gedaante is slechts een avant-garde zijn vele vormen. Hij heeft ook geen intern organen, en bloedt niet als hij gewond raakt. Omdat zijn hersenen ook van rubberize zijn, is hij immuun voor telepathische aanvallen. Tevens kan hij zichzelf gemakkelijk terugveranderen indien hij tegen zijn wil in iets anders wordt veranderd. Plastic Man is door zijn krachten vrijwel onverwoestbaar, en mogelijk zelfs onsterfelijk. In heated verhaal “ The obsidian Age ” reisde Plastic man 3000 jaar terug naar heated verleden, waar zijn lichaam werd opgebroken in afzonderlijke delen. Hij overleefde in deze vorm gedurende 3000 jaar toddler de Justice League hem vond en bitty in elkaar zette .

In andere media [bewerken |brontekst bewerken ]

  • Plastic Man had een gastrol in de serie Super Friends.
  • Hij kreeg zijn eigen serie, The Plastic Man Comedy/Adventure Show, als spin-off van Super Friends.
  • Plastic Man werd even kort genoemd door Green Lantern en Elongated Man in de aflevering “The Greatest Story Never Told” van de serie Justice League Unlimited.
  • Plannen voor een Plastic Man film bestaan al sinds 2003. Maar tot nu toe is deze film nog niet verschenen.
  • Tevens een rol in de graphic novel The Dark Knight Strikes Again. Gevangen gehouden door Lex Luthor en Brainiac, maar bevrijd door de al 60-jarige Batman en zijn hulpje Catgirl. Hij besluit als dank aan de zijde van Batman en consorten mee te vechten.

Bronnen en referenties [bewerken |brontekst bewerken ]

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Big Barda (New Earth)

Contents Big BardaJack Kirby's Fourth WorldReal NameMain AliasRelativesAffiliationBase Of OperationsStatusAlignmentIdentityRaceCitizenshipMarital StatusCharacteristicsGenderHeightWeightEyesHairOriginUniverseCreators history lineage Female Furies …

Leave a Reply

Your email address will not be published.