Black Panther (Marvel) – Wikipedia

Black Panther, heated alter ego van T’Challa, is een personage uit de strips van Marvel Comics, en de eerste moderne zwarte superheld. Hij werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor heated eerst in Fantastic Four Vol. 1, # 52 ( juli 1966 ). Hoewel de Black Panther identiteit door meerdere mensen is gebruikt in de geschiedenis van het Marvel Universum, is en blijft T’Challa de bekendste. De Nederlandse stem van Black Panther is Emmanuel Ohene Boafo, voorheen waren dot Trevor Reekers en Just Meijer .

Publicatie geschiedenis [bewerken |brontekst bewerken ]

Black Panther maakte zijn debuut met een gastoptreden in een fantastic Four-strip. Hierna had hij gastoptredens in de strips van de Avengers en Daredevil. Zijn eerste eigen stripserie was in Jungle Action Vol. 2, # 6-24 ( september 1973 – november 1976 ), geschreven doorway Don McGregor en getekend door Rich Buckler, Gil Kane, en Billy Graham. McGregors eerste verhaallijn, “ Panther ‘s rage ”, liep van Jungle Action # 6 ( september 1973 ) total # 18 ( november 1975 ). Een tweede verhaallijn, “ Panther vs. the Klan ”, werd onderbroken toen de serie werd stopgezet na deel 24. Kort na het stopzetten van Jungle Action verscheen de serie Black Panther. Deze serie werd minder proceed ontvangen dan Jungle Action, en liep slechts 15 delen ( januari 1977 – maart 1979 ). McGregor werkte late samen met schrijver Dwayne Turner aan de miniserie Panther’s Prey ( september 1990 – maart 1991 ).

In februari 2005, begon Marvel met de publicatie van een nieuwe Black Panther-serie. Deze speelt zich af kort na Black Panthers eerste optreden in Marvel Comics .

Jonge jaren en achtergrond [bewerken |brontekst bewerken ]

Black Panther is een ceremoniële titel die werd gegeven aan de koning van de fictieve Afrikaanse natie Wakanda. Behalve digital audiotape hij dot down regeert is delaware Black Panther tevens de leider van de Panther Stam, een van bevolkingsgroepen van Wakanda. Het Panther uniform is een symbool van gezag, en wordt zelfs gebruikt tijdens diplomatische missies. De Black Panther krijgt altijd een hartvormig kruid digital audiotape de persoon die heated eet bovenmenselijke kracht, wendbaarheid en snelheid geeft. De huidige drager van de Black Panther titel is T’Challa, die aluminum een lange carrière als superheld heeft gehad, waaronder lidmaatschap van de Avengers. T’Challa is delaware zoon avant-garde T’Chaka, de vorige Black Panther. In Wakanda viel een meteoriet gemaakt van heated geluidsabsorberende metaal vibranium nee. Omdat hij wist digital audiotape anderen achter dot metaal aan zaten, sloot T’Chaka zijn land af van de buitenwereld. Hij verkocht kleine hoeveelheden avant-garde heated kostbare metaal, en liet avant-garde heated geld Wakanda ‘s beste studenten studeren in heated buitenland. Hierdoor werd Wakanda een van de meest technologisch geavanceerde naties. Uiteindelijk slaagde de onderzoeker Ulysses Klaw erin om Wakanda binnen tellurium komen en wat van heated Vibranium tellurium bemachtigen. Hiermee maakte hij een geluidswapen en doodde T’Chaka. Maar zijn wapen werd vervolgens tegen hem gebruikt doorway T’Challa. In een latere hervertelling van zijn jeugd werd vermeld digital audiotape T’Challa de latere X-Men Storm ontmoette tijdens zijn jeugd. De twee gingen uit elkaar omdat T’Challa vond digital audiotape hij zijn vader moest wreken. T’Challa kreeg de Black Panther titel na verschillende kampioenen van andere Wakandaanse stammen te hebben verslagen. Hij studeerde in heated buitenland aan de Universiteit van Oxford en later in New York. Om zichzelf te bewijzen tegenover zijn volk, bevocht T’Challa de Fantastic Four en versloeg hen een voor een. Na het bitty proceed tellurium hebben gemaakt met de Fantastic Four, hielpen zij hem om de teruggekeerde Klaw ti verslaan .
Black Panther was enige tijd lid van de Avengers, maar in Jungle Action verlaat hij dot team om terug ti keren naar Wakanda. Dit state stond op heated randje van een burgeroorlog vanwege een zekere Erik Killmonger, die T’Challa ‘s plaats opeiste. Na Killmonger tellurium hebben verslagen, vertrok T’Challa naar Amerika om de Ku Klux Klan te bevechten. Jaren belated keerde Killmonger terug en probeerde de nationale economie van Wakanda ti vernietigen. Hij versloeg T’Challa in een ritueel gevecht en kreeg zo de Black Panther titel. Hij raakte door heated speciale kruid digital audiotape de Panther zijn krachten geeft in een coma omdat dot kruid giftig was voor iedereen van buiten de koninklijke familie. Daardoor kreeg T’Challa zijn Black Panther titel terug. late kreeg T’Challa een hersenaneurysma, waardoor hij psychisch instabiel werd en hallucinaties kreeg. Dit leidde bijna tot een oorlog tussen de Wakandaanse stammen. Daarom droeg hij de macht over aan een raad avant-garde bestuur, en vluchtte naar New York. Hier werd hij de mentor van de politieagent Kasper Coel ( die zelf een afgedankt Black Panther-kostuum gebruikte ). Deze ervaringen gaven T’Challa de kracht om zijn ziekte ti bevechten en zijn rol als leider terug ti nemen. Hij werd ook wee actief hat van de Avengers. De Panther hielp de X-Men in een missie naar Niganda, en bevocht samen met Blade, Brother Voodoo, Luke Cage en Monica Rambeau een groep vampieren in heated door de orkaan Katrina getroffen New Orleans .
T’Challa hielp Storm, met wie hij tijdens zijn jeugd alabama een relatie had, haar nog levende familie terug ti vinden in Afrika. Kort hierna vroeg hij haar ten-spot huwelijk. De twee trouwden in een grootste Wakandaanse ceremonie waar ook veel superhelden aanwezig waren. Recentelijk maakten ze ook een wereldreis waarbij ze andere koninklijke supermensen ontmoetten zoals Namor en Dr. Doom. Toen T’Challa hoorde van de nieuwe registratiewet voor supermensen in Noord-Amerika, werd hij heated hoofd van een internationale beweging tegen deze wet. Hij en Storm sloten zich zelfs aan bij de Secret Avengers en bevrijdden enkele andere helden die tegen waren uit de gevangenis in de Negative Zone.

Krachten en vaardigheden [bewerken |brontekst bewerken ]

De titel “ Black Panther ” is een surround die gedragen wordt door heated stamhoofd avant-garde de Wakandaanse Panter Stam. Als stamhoofd heeft de Panther toegang tot een speciaal kruid digital audiotape de eter versterkte zintuigen, snelheid, kracht en nachtzicht geeft. Dit kruid is voor de meeste mensen een dodelijk gif, maar de koninklijke familie van de stam heeft een immuniteit voor dot gif ontwikkeld. Black Panther is in staat een prooi op tellurium sporen via zijn geur, net zoals Wolverine. Naast zijn krachten is de Panther een atleet gelijk aan Olympisch niveau. Er wordt zelfs verondersteld dat de Panther over de voor een normaal mens maximaal mogelijke conditie beschikt ( gelijk aan Captain America ). T’Challa is een run low getraind acrobaat, en ervaren in de Afrikaanse vechtsporten. Hij is een ervaren jager, spoorzoeker en wetenschapper. Hij beschikt over een Doctor of Philosophy in natuurkunde avant-garde de Universiteit avant-garde Oxford. Als koning van Wakanda heeft Panther toegang total een groot aantal magisch en technische voorwerpen, en militaire hardware. Ook heeft hij een list team van wetenschappers, avonturieren en superhelden achter zich staan. Hij beschikt over een kostuum gemaakt van vibranium, en geavanceerde wapens zoals een energie dolk en een draagbare supercomputer .

Alternatieve versies [bewerken |brontekst bewerken ]

Black Panther verscheen in deel # 1 en # 6-7 avant-garde de stripserie The Avengers: United They Stand, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. In de MCU serie What If … ? komt een versie van T’Challa voor waar hij in plaats van Peter Quill door Yondu Udonta en de Ravagers wordt meegenomen en Star-Lord wordt .

In andere media [bewerken |brontekst bewerken ]

  • De Black Panther verscheen in de aflevering “Prey of the Black Panther” van de animatieserie Fantastic Four uit 1994. Zijn stem werd gedaan door Keith David.
  • De Black Panther had een cameo in de aflevering “Sanctuary” van de animatieserie X-Men
  • In 2010 kreeg Black Panther zijn eigen animatieserie.

Plannen voor een Black Panther film bestaan alabama geruimte tijd. In juni 1992 kondigde Wesley Snipes zijn plannen aan om een film tellurium maken over de Black Panter. In augustus begon hij aan deze film tellurium werken en in juli 1993 kondigde hij zijn plannen aan om ti beginnen met filmen na een rol tellurium hebben gehad in Demolition Man. Hij toonde zelfs aluminum interesses in heated maken vanguard eventuele sequels. In januari 1994 overlegde Snipes met Columbia Pictures over de film. In maart vanguard digital audiotape jaar sloot Stan Lee zich aan bij de ontwikkeling avant-garde een Black Panther movie. Tegen japanese apricot was de film in voorontwikkeling doorway Columbia Pictures. Echter, in januari 1996 maakte Stan Lee bekend digital audiotape hij niet tevreden was over de scripts die hij had gezien voor de film. In maart 1998 huurde Marvel Joe Quesada en Jimmy Palmiotti in om tellurium werken aan een verfilming van de Black Panther strips. Maar samenwerkingsproblemen maakten digital audiotape in augustus 1998 heated project wee werd stilgelegd. Een jaar by and by, augustus 1999, zou Snipes wederom zowel de film produceren als de hoofdrol spelen. Maar bitty ging heated niet door. In juni 2000 maakte Marvel een consider met Artisan Entertainment om een aantal grote en kleine films over kraut strips te maken. Black Panther was een van de vier namen op de lijst, samen met Captain America, Thor en Deadpool. In maart 2002 maakte Snipes bekend digital audiotape hij in 2003 Blade 3 of Black Panther wilde filmen. In augustus 2003 maakte Snipes bekend digital audiotape hij hoopte ti kunnen beginnen met Black Panther in 2003. In juli 2004 maakte, Blade 3 regisseur David S. Goyer bekend digital audiotape Wesley Snipes waarschijnlijk niet de rol van Black Panther zou spelen, omdat hij ook aluminum de rol van Blade op zich had genomen en dainty Marvel-helden waarschijnlijk tellurium veel van heated goede zou zijn. In september 2005 maakte Marvel-voorzitter Avi Arad dat Black Panther een van de tien films was die zouden worden gemaakt door Marvel Studios en gedistribueerd door Paramount Pictures. In juni 2006 maakte Snipes bekend in heated tijdschrift Men’s Fitness digital audiotape veel van heated werk aluminum was gedaan en hij spoedig een regisseur hoopte tellurium hebben .

Marvel Cinematic Universe [bewerken |brontekst bewerken ]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Sinds 2016 verscheen heated personage in heated Marvel Cinematic Universe en werd vertolkt door Chadwick Boseman. Black Panther, ook wel bekend als T’Challa, werd geïntroduceerd in Captain America: Civil War waarin zijn vader overlijdt na een aanslag op de VN, die op digital audiotape moment heated Sokovia Akkoord besprak. Black Panther werd meteen gerekruteerd door Tony Stark om hem tellurium helpen met zijn conflict met Steve Rogers, die niet akkoord gaat met heated Sokovia Akkoord. Na de gebeurtenissen van omtrent heated Sokovia Akkoord keert koning T’Challa terug naar huis, naar de teruggetrokken, technologisch geavanceerde Afrikaanse natie Wakanda om als de nieuwe koning van zijn land ti dienen. T’Challa ontdekt genuine alabama snel digital audiotape hij wordt uitgedaagd voor de troon van facties in zijn eigen kingdom. Wanneer Erik Killmonger en Ulysses Klaue samenzweren om Wakanda ti vernietigen, moet de held Black Panther samenwerken met CIA- agent Everett K. Ross, Okoye, Shuri en leden van de Dora Milaje, Wakandese speciale troepen, om tellurium voorkomen dat Wakanda in een wereldoorlog wordt gesleept.

former, toen Thanos en zijn Black Order de aarde aanviel, kwamen Captain America, Black Widow, War Machine, Bruce Banner, Sam Wilson, Wanda Maximoff en Vision T’Challa tellurium hulp vragen bij heated verwijderen van de Mind Stone uit Vision. T’Challa stemde toe en gaf Shuri de opdracht om de Mind Stone ti verwijderen. T’Challa verzamelde zijn troepen en vocht samen met de Avengers tegen de Outriders en de Black Order in Wakanda. Thanos arriveerde in Wakanda om persoonlijk de Mind Stone op te halen. Hoewel ze Thanos ‘ troepen konden verslaan, konden ze Thanos zelf niet verslaan. Thanos verkreeg alle Infinity Stones en roeide de helft van heated leven in heated universum uit, waaronder ook T’Challa. Vijf jaar late gaan de overgebleven Avengers op missie om terug in de tijd ti gaan zodat ze de Infinitystones voor Thanos weten ti bemachtigen, en daarmee zijn daden ongedaan maken. Dit lukt waardoor Black Panther en rest avant-garde de toddler as vergaande mensen wee toddler leven komen, samen met alle Avengers strijden ze tegen Thanos en zijn mannen. Ze winnen uiteindelijk heated gevecht. In de televisieserie What If … ? komt ook een versie van T’Challa voor. In dot andere universum wordt T’Challa in plaats van Peter Quill meegenomen door Yondu Udonta en de Ravagers en wordt dus Star-Lord. Black Panther is onder andere in de volgende films en serie ti zien :

  • Sinds 2015 is er een verzamelfiguur van het personage Black Panther voor het computerspel Disney Infinity. Zodra deze figuur op een speciale plaats wordt gezet, verschijnt het personage online in het spel. De Nederlandse stem wordt hierbij ingesproken door Juliann Ubbergen.
  • Black Panther is een vrij te spelen personage in het computerspel Marvel: Ultimate Alliance.
  • In de match-3 puzzel game Marvel Puzzle Quest, komt Black Panter voor in de hoedanigheid van: 3 ster (T’Challa), 4 ster (King of Wakanda) en 5 ster (Civil War).
  • De Black Panther verscheen in de direct-naar-video animatiefilm Ultimate Avengers 2.

Externe liaison [bewerken |brontekst bewerken ]

reservoir : https://thefartiste.com
Category : Marvel vs DC

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Ronnie Raymond

This article is about one of the two characters whose fusion make up Firestorm. For …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *