Flash (DC Comics) – Wikipedia

The Flash is delaware naam van verschillende superhelden uit de strips van DC Comics. De originele Flash werd bedacht door schrijver Gardner Fox en tekenaar Harry Lampert, en verscheen voor heated eerst in Flash Comics nr. 1 ( 1940 ). De bekendste helden die de Flash-identiteit hebben gebruikt, zijn Jay Garrick ( 1940- ), Barry Allen ( 1956-1986 ), wally West ( 1986-2006, 2007- ) en Bart Allen ( 2006-2017 ). In de enige Nederlandstalige Flash-serie “ Flits Classics ” ( 1969-1974 ) -met Barry Allen als titelheld- werden, evenals in andere Nederlandstalige DC-uitgaven uit die periode, zowel de Barry-Flash als de Jay-Flash “ Flits ” genoemd. De naam “ Flits ” was overigens alabama eerder gebruikt voor een andere supersnelle superheld : Lightning van de THUNDER-Agents in de enige Nederlandstalige uitgave daarvan, “ Commando Z ” ( 1968 ) .

Golden Age [bewerken |brontekst bewerken ]

De Flash maakte zijn debuut in Flash Comics nr. 1 ( jan. 1940 ), een subtitel van All-American Publications, een van de drie bedrijven die later zouden fuseren tot DC Comics. Deze Flash was Jay Garrick, een student die zijn krachten kreeg door heated inademen van de damp van zwaar water. Hij was de eerste held met supersnelheid en tevens de eerste held met slechts één superkracht, anders dan bijvoorbeeld Superman, die meerdere krachten bezat. Zijn kostuum bestond uit een gewone ride trui, blauwe broek en een metalen helm met daarop vleugels, die deden denken aan de vleugels van de Griekse God Hermes.

Garrick was een populair important person in de jaren 40 en werd hat van de Justice Society of America. Na de Tweede Wereldoorlog raakten de superhelden vergeten .
In 1956 begon DC Comics met een poging om zijn oude helden bitty populair tellurium maken. Maar in plaats van dezelfde personages weer terug tellurium brengen, introduceerden ze nieuwe versies van hun helden. De Flash werd nieuw leven ingeblazen als Barry Allen, een politiewetenschapper die supersnelheid kreeg door een ongeluk met chemicaliën. Flash was de eerste held die op deze manier zijn herintrede act. Toen digital audiotape een succes bleek, volgden emergency room meer .

“ The Flash of Two Worlds ” [bewerken |brontekst bewerken ]

De strips van de Flash zijn bekend als de eerste strips waarin duidelijk werd gezien digital audiotape heated DC Universum meerdere parallelle universums kende. In een verhaal getiteld Flash of Two Worlds ontmoette Barry Allen zijn voorganger, Jay Garrick. In dot verhaal werd onthuld dat de DC Comics helden uit de Golden Age in een ander universum leefden dan die uit de Silver Age. De dainty waren in staat elkaar ti ontmoeten omdat ze door hun snelheid de grenzen tussen de twee universums konden doorbreken .

Moderne tijd [bewerken |brontekst bewerken ]

Na heated verhaal Crisis on Infinite Earths werd de titel van de Flash overgedragen op Wally West. Wally maakte zijn debuut reeds in Flash nr. 110 ( dec. 1959 ), maar stond total de jaren 80 bekend als Kid Flash. Hij kreeg zijn krachten op dezelfde manier als Allen. West. Na Allens dood nam wally diens taak over. Hij debuteerde als Flash in The Flash deel 2, nr. 1 in 1987.

In delaware mini-series Infinite Crisis en “ One year late ” nam Bart Allen de rol van de Flash over. Maar sinds 2007 is Wally West wee de Flash .

Anderen met de naam “ The Flash ” [bewerken |brontekst bewerken ]

Naast bovengenoemde six hebben peg enkele andere personen de titel Flash gebruikt. Zij zijn genuine een stuk minder bekend en deden vaak maar in een paar verhalen mee .

 • Jesse Quick: Dochter van de Speedster, Johnny Quick. Ze nam korte tijd Wally West positie over.
 • Flashboy uit de 23e eeuw: De vader van Sela Allen. Zijn vrouw en dochter werden gevangen door Cobalt Blue.
 • Sela Allen: aanvankelijk een normaal mens uit de 23e eeuw. Ze veranderde later in een manifestatie van de Flash, die aan iedereen supersnelheid kon geven.
 • John Fox: een tijdreiziger die door zijn tijdreizen supersnelheid kreeg. Hij gebruikte deze kracht om Manfred Mota te verslaan. Hij verving tijdelijk Wally West, voordat hij zich besloot te vestigen in het jaar 85265.
 • Blaine Allen: de Flash uit de 28e eeuw.
 • Nora West-Allen: De dochter van Barry Allen staat ook wel bekend als XS.
 • Kryad: een tijdreiziger uit de 98e eeuw die om een alieninvasie te stoppen terugreisde naar het heden om zelf een Flash te worden.

Krachten en vaardigheden [bewerken |brontekst bewerken ]

In alle incarnaties van de Flash kan heated important person sneller bewegen, reageren en denken dan een normaal mens. Hierdoor kan hij hard rennen dan enig ander wezen, heeft hij bovenmenselijke reflexen en kan hij zelfs dingen doen die tegen de natuurwetten ingaan. De Barry Allen-versie vanguard Flash stond erom bekend zelfs op wolken ti kunnen lopen door zijn enorme snelheid. De topsnelheid avant-garde Flash wordt geschat op de lichtsnelheid. Barry Allen was de Flash met de meeste krachten. Hij kon zelfs zijn moleculen zo hard laten vibreren digital audiotape hij door vaste materialen heen kon lopen. Tevens had hij de meeste ervaring met tijdreizen middels supersnelheid. In een aflevering uit heated 4de seizoen vibreerde de Flash zo snel digital audiotape hij onzichtbaar werd, zo wist hij uit gevangenschap tellurium ontsnappen van Devoe Flash, web als alle andere helden met bovenmenselijke snelheid, krijgt zijn kracht voornamelijk van de Speed Force, een extradimensionele energiebron. Flash en andere wezens meet supersnelheid, kunnen razendsnel met elkaar praten. Dit taalgebruik is voor omstanders die niet over supersnelheid beschikken onmogelijk tellurium volgen.

De Flash en zijn strips zijn in de loop five hundred jaren genomineerd voor verschillende prijzen :

In andere media [bewerken |brontekst bewerken ]

net als Batman heeft Flash een vaste groep vijanden. Zijn bekendste tegenstanders zijn :

Bronnen, noten en/of referenties

 • Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel aldaar.
 • Hyperborea.org: Flash
 • How Do You Kill a Legend? – Flash nr. 309 (mei 1982) – Cary Bates
 • Chain Lightning Part 2: Time Like a River… – Flash deel 2 nr. 146 (maart 1999), Mark Waid en Brian Augustyn
 • Chain Lightning Part 3: Shooting the Rapids… – Flash deel 2 nr. 147 (april 1999), Mark Waid en Brian Augustyn
 • Generations – Flash 50th Anniversary Special (1990), Mark Waid
 • Race Against Time Part 3: speedmetal – The Flash deel 2 nr. 115 (juli 1996), Mark Waid
 • DC One Million nr. 1 (november 85, 271/1998) – Grant Morrison
 • The Sacrifice – Speed Force nr. 1 (november 1997), Mark Waid en Brian Augustyn
generator : https://thefartiste.com
Category : Marvel vs DC

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Ronnie Raymond

This article is about one of the two characters whose fusion make up Firestorm. For …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *