Thor: The Dark World – Wikipedia

Thor: The Dark World is een Amerikaanse superheldenfilm uit 2013, gebaseerd op heated personage Thor van Marvel Comics. Het is delaware tweede live-actionfilm rondom dot personage, en de achtste film in heated Marvel Cinematic Universe. De film is geregisseerd door Alan Taylor. Het scenario is geschreven door Christopher Yost, Christopher Markus en Stephen McFeely. Hoofdrollen worden vertolkt doorway Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Kat Dennings, Ray Stevenson, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander, Rene Russo en Anthony Hopkins. De film ging op 22 oktober 2013 in première in heated Odeon Leicester Square in Londen .
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal. Eeuwen geleden versloeg Odins vader, Bor, de duistere elf Malekith, die samen met zijn volk heated universum wilde terugveranderen in haar oorspronkelijke vorm met behulp van een kracht genaamd De Aether. Bor wist deze kracht uiteindelijk op ti sluiten, waarna Malekith en zijn volgelingen zich terugtrokken in een diepe slaap, wachtend op een nieuwe kans om kraut design uit ti voeren. In heated heden wordt Loki in Asgard veroordeeld toddler een gevangenisstraf voor zijn daden uit The Avengers. Thor bevecht ondertussen samen met Fandral, Volstagg en Sif een groep indringers uit heated rijk Vanaheim, waar Asgard nu al 2 jaar mee in oorlog verkeerd. Op aarde, wordt Thor ’ s vriendin Jane Foster door haar stagiair Darcy Lewis meegenomen naar een verlaten fabriek waar voorwerpen soms zomaar in heated niets verdwijnen. Wanneer Jane het verschijnsel onderzoekt, wordt ze een whirl ingezogen en neemt De Aether bezit van haar. De gebeurtenissen in de fabriek blijken heated resultaat tellurium zijn vanguard een zeldzaam verschijnsel, waarbij de negen kosmische rijken elkaar zo dicht naderen dat er poorten tussen hen ontstaan.

Wanneer Thor avant-garde Heimdall verneemt digital audiotape Jane niet meer op aarde is, begint hij een zoektocht naar haar. Hij vindt haar uiteindelijk in de fabriek, en neemt haar mee naar Asgard in de hoop digital audiotape ze daar genezen kan worden avant-garde De Aether. Dat blijkt genuine niet mogelijk en Odin beseft digital audiotape Jane, als huidige belichaming van De Aether, een bedreiging voor alle negen rijken vormt. De ontwaking van De Aether doet ook Malekith en zijn volgelingen ontwaken, waarna ze Asgard aanvallen. Malekith en zijn luitenant Algrim doden Thors moeder Frigga, maar Thor kan hen nadien verjagen. Na Frigga ’ s begrafenis besluit Thor Jane weg tellurium halen uit Asgard om Malekith weg ti lokken. Loki onthult digital audiotape hij een geheime poort naar Malekith ’ s wereld, Svartalfheim, kent, waarna Thor met tegenzin toestaat digital audiotape Loki hem vergezelt. Ondertussen, op Aarde, ontdekt Darcy digital audiotape haar collega Dr. Erik Selvig recentelijk in een inrichting is opgenomen omdat hij experimenten aan heated uitvoeren was bij Stonehenge. Ze laat hem bevrijden daar ze zijn hulp nodig heeft. Thor, Loki en Jane confronteren Malekith in Svartalfheim. Loki lijkt Thor aanvankelijk ti verraden, maar offert zichzelf uiteindelijk op om De Aether uit Malekiths handen tellurium houden. Dit magazine genuine niet baten, want terwijl Thor Algrim bevecht haalt Malekith De Aether uit Jane. Hij vertrekt vervolgens naar Londen, met heated plan om daar De Aether tellurium gebruiken zodra de negen rijken heated dichtst bij elkaar zijn. Thor en Jane volgen hem. Terwijl Thor Malekith bevecht, gebruiken Jane en Erik een doorway henzelf ontworpen apparaat om Malekith en zijn schip op heated laatste moment terug naar Svartalfheim tellurium sturen, alwaar Malekith wordt verpletterd doorway zijn schip en omkomt. Terug in Asgard krijgt Thor wederom de troon aangeboden door Odin, maar slaat dot af. Zonder digital audiotape hij heated weet, heeft Loki genuine de troon al overgenomen en doet zich nu voor als Odin. In een bonusscène tijdens de aftiteling brengen Volstagg en Sif De Aether naar een wezen genaamd The Collector, daar ze heated tellurium gevaarlijk vinden om zowel De Aether als De Tesseract ( uit The Avengers ) beide in Asgard tellurium bewaren .
In april 2011, voor de première van Thor, werd bekendgemaakt digital audiotape Thor na The Avengers een eigen film zou krijgen. In juni 2011 koos Walt Disney Studios 26 juli 2013 uit als de premièredatum voor de tweede Thor-film. Regisseur Kenneth Branagh, die de eerste film regisseerde, liet verstek gaan voor de tweede film. In augustus 2011 werd Brian Kirk benaderd voor de regie, maar kon heated niet eens worden met Disney over zijn contract. Ook Patty Jenkins werd overwogen voor de regie, alvorens de keus viel op Alan Taylor. De officiële titel van de film werd onthuld tijdens de San Diego Comic-Con International van 2012. Hoewel de meeste acteurs uit de eerste film bitty terugkeerden voor deel 2, moest Joshua Dallas de rol van Fandral afstaan daar hij aluminum een condense had voor de tv-serie Once Upon a Time. Zijn rol werd daarom overgenomen door Zachary Levi. In japanese apricot 2012 werd Mads Mikkelsen benaderd voor de rol van een van de schurken in de film. In april 2012 maakte Hemsworth bekend digital audiotape de opnames in augustus digital audiotape jaar zouden beginnen in Londen. De opnames begonnen uiteindelijk op 10 september 2012 in Bourne Wood. Jaimie Alexander raakte tijdens de opnames gewond toen zij uitgleed tijdens een opname in de regen. In oktober 2012 vertrok de filmploeg naar IJsland voor opnames in Dómadalur, Skógafoss, Fjaðrárgljúfur en Skeiðarársandur. Eind oktober werden emergency room opnames gemaakt in de Old Royal Naval College in Greenwich. Op 14 december 2012 werden de opnames aanvankelijk afgerond. In augustus 2013 werden genuine toch nog een paar extra scènes gefilmd met Taylor en Hiddleston.

In augustus 2012 maakte Patrick Doyle bekend in onderhandeling tellurium zijn voor het schrijven van de filmmuziek voor Thor. Hij kreeg de opdracht uiteindelijk niet. De opdracht ging aanvankelijk naar Carter Burwell, maar hij verliet heated project in japanese apricot 2013 vanwege onenigheid met delaware producenten. Marvel huurde vervolgens Brian Tyler, die ook de muziek voor Iron Man 3 had geschreven, in als vervanger voor Burwell. De soundtrack van de film bevat de volgende nummers : Alle muziek is geschreven doorway Brian Tyler .

Nr. Titel Duur
1. Thor: The Dark World   2:10
2. Lokasenna   2:31
3. Asgard   1:55
4. Battle of Vanaheim   1:39
5. Origins   3:49
6. The Trial of Loki   2:38
7. Into Eternity   3:40
8. Escaping the Realm   3:53
9. A Universe from Nothing   2:20
10. Untouchable   4:08
11. Thor, Son of Odin   1:51
12. Shadows of Loki   2:25
13. Sword and Council   3:46
14. Invasion of Asgard   2:59
15. Betrayal   4:02
16. Journey to Asgard   2:17
17. Uprising   2:35
18. Vortex   2:20
19. An Unlikely Alliance   3:47
20. Convergence   3:42
21. Beginning of the End   5:20
22. Deliverance   2:21
23. Battle Between Worlds   3:29
24. As the Hammer Falls   2:40
25. Legacy   4:08
26. Marvel Studios Fanfare   0:29

Uitgave en ontvangst [bewerken |brontekst bewerken ]

De première van de film werd voorafgegaan door de publicatie van een stripboek geschreven door Craig Kyle en Christopher Yost. De eerste dawdler voor Thor: The Dark World werd in april 2013 uitgebracht. In juni 2013 bezocht Tom Hiddleston als Loki de San Diego Comic Con, en onthulde daar al wat beelden uit de film. De eerste recensies waren positief. Op Rotten Tomatoes gaf 84 % vanguard de recensenten de film een goede beoordeling. In onder andere heated Verenigd Koninkrijk en Frankrijk deed de film heated op de premièredatum financieel beter dan de voorganger .
Chris Hemsworth maakte in oktober 2013 bekend peg een abridge ti hebben bij Marvel voor ten minste 1 Thor-film, en 2 Avengers-films. Volgens hem zou de bonusscène aan heated eind vanguard The Dark World aluminum enigszins aangeven in welke richting de derde film zal gaan.

Op 1 november 2013 kondigde Marvel aan digital audiotape de aflevering “ The Well ” van de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. zich af zal spelen tijdens de nasleep vanguard de gebeurtenissen uit Thor: The Dark World .

Bronnen, noten en/of referenties

  • Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel aldaar.

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Ronnie Raymond

This article is about one of the two characters whose fusion make up Firestorm. For …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *