Wonder Woman – Wikipedia

25px Disambig dark.svgZie Wonder Woman (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Wonder Woman.
Wonder Woman is een fictieve superheldin uit de strips van DC Comics. Ze werd bedacht door William Moulton Marston. Hij baseerde heated important person op zijn vrouw Elizabeth Holloway Marston en zijn geliefde Olive Byrne. [ 1 ] Wonder Woman was een van de eerste vrouwelijke helden in de strips, en is tevens een van de bekendste .

Wonder Womans oorsprong [bewerken |brontekst bewerken ]

Wonder Woman is in werkelijkheid Diana, prinses van de Amazonen uit de Griekse mythologie. Haar moeder is delaware Amazonekoningin Hippolyta. Ze kreeg van de Olympische goden verschillende bovenmenselijke krachten en wapens. Ze wordt vaak omschreven als “ mooi als Aphrodite, slender als Athena, sneller dan Hermes en sterker dan Hercules “ .
In de jaren 40 avant-garde de 20e eeuw werden de strips van DC Comics gedomineerd door mannelijke helden zoals Green Lantern, Batman en Superman. Toen schrijver William Moulton Marston de opdracht kreeg een nieuwe held ti bedenken, spoorde zijn vrouw hem aan een vrouwelijke held ti maken .

William Moulton Marston, a psychologist already celebrated for inventing the polygraph ( harbinger to the charming lasso ), struck upon an theme for a new kind of superhero, one who would triumph not with fists or firepower, but with love. ‘Fine, ‘ said Elizabeth. ‘But make her a womanhood. ‘ [ 2 ]

Wonder Woman maakte haar debuut in All Star Comics nr. 8 ( december 1941 ), de op een na bestverkochte stripserie van DC Comics. net als veel personages van DC Comics zijn Wonder Womans achtergrond en geschiedenis in de loop five hundred jaren een paar keer aangepast .

Oorspronkelijke Wonder Woman [bewerken |brontekst bewerken ]

In haar oorspronkelijke vorm was Wonder Woman de prinses van een stam Amazonen fail op een geheim eiland five van de rest van de wereld woonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortte een Amerikaanse piloot genaamd Steve Trevor nee vlak bij dot eiland. Diana vond hem en wist hem tellurium genezen. Ze werd spontaan verliefd op de valet. Rond dezelfde tijd werd aangekondigd digital audiotape heated tijd was om een Amazonekrijgster ti kiezen die naar de “ mannenwereld ” moest afreizen om heated kwaad van de nazi ‘s tellurium bevechten. Hiertoe werd een groot toernooi gehouden, waar Diana tegen haar moeders wil aan deelnam. Diana won en kreeg zo haar krachten. Daarna verliet ze heated eiland en ging samen met Steve Trevor naar Amerika. Daar nam ze de schuilnaam Lt. Diana Prince aan. Daarna begon ze als Wonder Woman mee te vechten met delaware geallieerden. In deze tijd sloot ze zich ook aan bij de Justice Society of America. Na de Tweede Wereldoorlog, in delaware jaren 50, begon Wonder Womans ’ important person ti veranderen. Zo werden haar uitspraken minder feministisch. Ook werd onthuld dat ze haar krachten had gekregen van de olympische goden. In de jaren 60 verloor Wonder Woman haar krachten toen ze besloot in de mannenwereld tellurium blijven in plaats van met de andere Amazonen naar een andere dimensie tellurium vertrekken. Hierna leerde ze van een chinese mentor de oosterse vechtkunsten. Tevens leerde ze met nieuwe wapens om ti gaan. Wonder Woman ging hierna werken als een superspion en vigilante. In 1973 werd Wonder Woman weer hersteld naar heated important person digital audiotape ze oorspronkelijk was, en werd ze lid avant-garde de Justice League.

moderne Wonder Woman [bewerken |brontekst bewerken ]

Na heated verhaal “ Crisis on Infinite Earths ” ondergingen veel personages van DC Comics grote veranderingen. Ook Wonder Woman werd aangepast. In deze nieuwe versie werd Wonder Woman weer een stuk feministischer. Haar achtergrond werd verder uitgewerkt met elementen uit de Griekse Mythologie. Wonder Woman was nu een prinses van heated eiland Themyscira. Ook nu kreeg ze haar krachten van verschillende goden. Toen ze voor heated eerst heated eiland verliet beschouwde Wonder Woman zichzelf niet als een superheldin, noch probeerde ze haar identiteit geheim ti houden. Ze was ook een stuk babyminder zelfverzekerd dan in haar originele versie. Tevens sprak ze aanvankelijk alleen oud Grieks en moest Engels leren. Desondanks was ze een go getrainde vechter en werd alabama snel een vanguard de grootste helden avant-garde heated DC Universum. De bijpersonages van Wonder Woman werden ook veranderd. In deze nieuwe versie was Steve Trevor een luchtmachtofficier en een stuk ouder dan Diana .

Krachten en vaardigheden [bewerken |brontekst bewerken ]

Wonder Woman beschikt over een groot aantal krachten. Ze is bovenmenselijk sterk en snel, en heeft een bovenmenselijk uithoudingsvermogen. Deze krachten komen doorway een mystieke band die ze heeft met de Aarde. Fysiek is Wonder Woman een vanguard de sterkste helden in heated DC Universum. Ze kan zich zelfs staande houden tegen Superman. Ze is genuine niet geheel onkwetsbaar, en kan worden verwond door kogels of andere wapens. Ze kan razendsnel genezen van deze verwondingen, evenals van ziektes en gif ( soorten ). Sinds heated verhaal Crisis on Infinite Earths heeft ze de mogelijkheid om tellurium vliegen. Wonder Woman is ook immuun voor de meeste magische wapens en aanvallen, en heeft veel ervaring in heated bevechten van magische tegenstanders. Wonder Woman staat tevens bekend als een van de beste krijgers van de Amazones. Ze is een meester in gewapende en ongewapende gevechten. Ze gebruikt een speciale vechttechniek die enkel door haar volk wordt beoefend. Derhalve is ze erg lastig ti verslaan. Naast kracht heeft Wonder Woman van de goden ook wijsheid gekregen. Ze is derhalve een meesterstrateeg .

Wapens en hulpmiddelen [bewerken |brontekst bewerken ]

Wonder Woman beschikt over een arsenaal van magische wapens. Zo heeft ze onverwoestbare armbanden, waarmee ze de meeste projectielen, zoals kogels uit vuurwapens, kan afketsen. Gecombineerd met haar snelheid vormen de armbanden effectieve bescherming.

Wonder Womans bekendste wapen is delaware “ lasso van de waarheid ”. De lasso is absoluut onbreekbaar en kan zelfs Superman of Captain Marvel vasthouden. De lasso gloeit als hij gebruikt wordt met een goudkleurig aura. De naam van de lasso komt van heated feit digital audiotape een ieder die ermee huge wordt gehouden enkel nog de waarheid kan spreken. Tevens kan de lasso iemands geheugen herstellen, illusies doorbreken en de personen binnen de lasso beschermen. Wonder Womans tiara kan dienen als wapen, zeker wanneer hij touch haar bovenmenselijke kracht gegooid wordt. De vlijmscherpe tiara kan door vrijwel alles heen snijden en vormt een effectief langeafstandswapen. Andere wapens die babyminder vaak worden gebruikt zijn de sandalen vanguard Hermes, de handschoen van Atlas ( die de kracht van de drager vertienvoudigt ) en een discus vanguard buitenaardse oorsprong die kan veranderen in wapiti voertuig digital audiotape ze maar wenst. In delaware strips van voor Crisis on Infinite Earths, toen Wonder Woman nog niet zelf kon vliegen, maakte ze vaak gebruik van een onzichtbaar vliegtuig dat onder andere over eigen kunstmatige intelligentie en persoonlijkheid beschikte .

In andere media [bewerken |brontekst bewerken ]

reference : https://thefartiste.com
Category : Marvel vs DC

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Big Barda (New Earth)

Contents Big BardaJack Kirby's Fourth WorldReal NameMain AliasRelativesAffiliationBase Of OperationsStatusAlignmentIdentityRaceCitizenshipMarital StatusCharacteristicsGenderHeightWeightEyesHairOriginUniverseCreators history lineage Female Furies …

Leave a Reply

Your email address will not be published.