Wonder Woman (televisieserie) – Wikipedia

Wonder Woman is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op heated gelijknamige personage avant-garde DC Comics. De hoofdrol werd vertolkt door Lynda Carter. De serie werd uitgezonden op dainty Amerikaanse zenders tussen 1975 en 1979 .
De serie was de derde poging total heated maken vanguard een Wonder Woman-televisieserie. Een eerste poging werd ondernomen in 1967 met een serie die Who’s Afraid of Diana Prince? zou gaan heten. Deze serie zou worden gemaakt naar aanleiding vanguard heated succes van de Batman-televisieserie uit de jaren 60. net als die serie zou de serie een vooral humoristische ondertoon krijgen. De rol avant-garde Wonder Woman zou worden gespeeld doorway Linda Harrison. Een proefaflevering werd gemaakt, maar nooit uitgezonden.

In 1974 verscheen een Wonder Woman-televisiefilm met Cathy Lee Crosby in de hoofdrol. Deze film was bedoeld als een proefaflevering voor een eventuele televisieserie op ABC. De Wonder Woman in deze film was gebaseerd op de jaren 70 -versie van de Wonder Woman uit de strip. Ze had geen superkrachten en droeg niet Wonder Woman ’ s bekende kostuum. De film kreeg negatieve reacties en de geplande serie kwam erbium niet .
Ondanks de twee tegenslagen bleef ABC proberen een Wonder Woman-serie ti maken. Binnen een jaar na de televisiefilm werd een nieuwe fly opgenomen. Deze navigate, met de naam The New Original Wonder Woman, werd uitgezonden in 1975. Deze pilot burner werd wel go ontvangen en de serie was een feit. Het scenario voor de televisieserie was in handen van Stanley Ralph Ross, die ook had meegewerkt aan de nooit uitgezonden Wonder Woman-pilot. Ross besloot de serie zich af tellurium laten spelen in de Tweede Wereldoorlog, waar de stripserie van Wonder Woman ook begon. Dankzij heated ruime budget kon de serie voor die tijd geavanceerde special effects gebruiken. Na een intensieve talentenjacht werd Lynda Carter gekozen voor de rol van Wonder Woman. De proefaflevering voor de serie volgde de originele strip nauwkeurig, vooral heated view waarin Wonder Woman lid wordt van heated ledger onder de naam Diana Prince .
Ondanks de hoge kijkcijfers van heated eerste seizoen zigzag ABC niets in een tweede seizoen. Daarom verkocht Warner Bros. de rechten op de serie aan CBS. CBS produceerde een tweede en derde seizoen, maar bracht grote veranderingen aan in de serie .
De proefaflevering speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Piloot Steve Trevor moet boven de Bermuda Driehoek uit zijn vliegtuig springen en belandt op heated eiland van de Amazones. De Amazoneprinses Diana red hem. Daarna doet ze, tegen heated verbod van haar moeder in, mee aan een wedstrijd om tellurium bepalen welke Amazone zal worden verkozen om naar heated vasteland tellurium gaan en de geallieerden tellurium helpen. Diana wint, en krijgt de krachten van Wonder Woman. Samen met Steve Trevor keert ze terug naar Amerika, en wordt lid van heated leger.

Seizoen 1 [bewerken |brontekst bewerken ]

Het eerste seizoen van de serie werd uitgezonden in 1975. De enige grote verandering die de serie onderging ten-spot opzichte vanguard de proefaflevering was de transformatie avant-garde Diana naar Wonder Woman. Deze transformatiescène werd een van de grootste kenmerken van de serie, en former zelfs verwerkt in de strips en de serie Justice League Unlimited. Daarnaast waren emergency room nog wat kleine veranderingen. De relatie tussen Trevor en Wonder Woman werd verminderd in de serie. Tevens werd heated geweld verminderd, waardoor Wonder Woman minder vaak haar tegenstanders sloeg of schopte ( dot omdat rond deze tijd de mate van geweld op television receiver zwaar onder vuur lag ) .

Seizoen 2 [bewerken |brontekst bewerken ]

In seizoen 2 verplaatste de serie zich van de Tweede Wereldoorlog naar het heden. Ook werd de naam gewijzigd in The New Adventures of Wonder Woman. De serie zelf kreeg ene meer actie/avontuur inhoud. Bij aanvang avant-garde heated seizoen keert Wonder Woman na 35 jaar wee terug naar Amerika. Omdat ze een amazone is, is ze niet verouderd. Ze wordt een agent van heated IADC ( Inter-Agency Defense Command IADC ), een CIA -achtige organisatie die criminelen en buitenaardse invasies bevecht. Ook lid van deze organisatie was Steve Trevor Jr, de zoon van Steve Trevor. Wonder Woman ’ s kostuum werd in dot seizoen aangepast. Tevens veranderden heated openingsfilmpje en de muziek. In veel opzichten leek seizoen dainty sterk op de Wonder Woman strips van eind jaren 60.

Seizoen 3 [bewerken |brontekst bewerken ]

In heated derde seizoen kwam de nadruk van de serie meer op een tienerpubliek tellurium liggen. De openingsmuziek werd voorzien vanguard een discobeat, en de afleveringen gingen draaien om zaken als achtbanen en skateboards. Tevens werd de ban op geweld in de serie wat versoepeld, waardoor Wonder Woman weer geregeld haar vijanden sloeg. Wonder Woman zelf kreeg in dot seizoen meer krachten, zoals telepathisch communiceren met dieren .

Seizoen 1 [bewerken |brontekst bewerken ]

 • Pilot: The New Original Wonder Woman
 1. Wonder Woman Meets Baroness Von Gunther
 2. Fausta: The Nazi Wonder Woman
 3. Beauty on Parade
 4. The Feminum Mystique (1)
 5. The Feminum Mystique (2)
 6. Wonder Woman vs. Gargantua!
 7. The Pluto File
 8. Last of the Two Dollar Bills
 9. Judgment from Outer Space (1)
 10. Judgment from Outer Space (2)
 11. Formula 407
 12. The Bushwackers
 13. Wonder Woman in Hollywood

Seizoen 2 [bewerken |brontekst bewerken ]

 1. The Return of Wonder Woman
 2. Anschluss ’77
 3. The Man Who Could Move the World
 4. The Bermuda Triangle Crisis
 5. Knockout
 6. The Pied Piper
 7. The Queen and the Thief
 8. I Do, I Do
 9. The Man Who Made Volcanoes
 10. Mind Stealers from Outer Space (1)
 11. Mind Stealers from Outer Space (2)
 12. The Deadly Toys
 13. Light-Fingered Lady
 14. Screaming Javelin
 15. Diana’s Disappearing Act
 16. Death in Disguise
 17. I.R.A.C. Is Missing
 18. Flight to Oblivion
 19. Seance of Terror
 20. The Man Who Wouldn’t Tell
 21. The Girl from Islandia
 22. The Murderous Missile

Seizoen 3 [bewerken |brontekst bewerken ]

 1. My Teenage Idol Is Missing
 2. Hot Wheels
 3. The Deadly Sting
 4. The Fine Art of Crime
 5. Disco Devil
 6. Formicida
 7. Time Bomb
 8. Skateboard Wiz
 9. The Deadly Dolphin
 10. Stolen Faces
 11. Pot of Gold
 12. Gault’s Brain
 13. Going, Going, Gone
 14. Spaced Out
 15. The Starships Are Coming
 16. Amazon Hot Wax
 17. The Richest Man in the World
 18. A Date with Doomsday
 19. The Girl with a Gift for Disaster
 20. The Boy Who Knew Her Secret (1)
 21. The Boy Who Knew Her Secret (2)
 22. The Man Who Could Not Die
 23. Phantom of the Roller Coaster (1)
 24. Phantom of the Roller Coaster (2)
Bronnen, noten en/of referenties

 • Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel aldaar.

About admin

I am the owner of the website thefartiste.com, my purpose is to bring all the most useful information to users.

Check Also

articlewriting1

Ronnie Raymond

This article is about one of the two characters whose fusion make up Firestorm. For …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *